Евродепутатът от Демократична България (ЕНП) Радан Кънев изпрати тази сряда писмо

...
Евродепутатът от Демократична България (ЕНП) Радан Кънев изпрати тази сряда писмо
Коментари Харесай

Радан Кънев призова ЕНП да не е пасивна към случващото се в България |

Евродепутатът от " Демократична България "  (ЕНП) Радан Кънев изпрати тази сряда писмо до Европейската национална партия, в което приканва европейската десница да не бъде пасивна във връзка с събитията в България.

" Това, за което събрахме подписи и това, за което приканвам, е открит спор в пленарната зала на Екологичен потенциал. Разумното за ЕНП е да го поддържа. Защото другояче ще остане в изолираност и на първо място полезностите на европейската десница ще наподобяват неискрени и подправени в очите на българските жители ", съобщи Кънев в " Лице в лице " по bTV.
" Най-важното нещо, което сподели Туск през днешния ден, е " Имаме потребност от повече информация какво се случва в България ", сподели евродепутатът. Според него сътрудника му Александър Йорданов не е прав в изказването си, че на днешното си съвещание ЕНП е подкрепила ГЕРБ.

" Не е загадка, че ЕНП от 14 години поддържа ГЕРБ. Политическа поддръжка за ГЕРБ е тъй като дават най-голяма численост (депутати). Това е ясно. То е цинично. То носи огромни негативи на ЕНП в България сега, само че това е партийнополитически въпрос ", сподели Кънев.

" Какво ще се случи на изборите в България, дали ще са постоянни или предварителни, това са прецизно вътрешнополитически въпроси. Към тях Европейски Съюз и европейските институции нямат отношение и неслучайно не са взимали отношение към предизборната акция в някоя страна. Какво обаче с е случва с правораздаването в една страна, дали то е без значение, дали прокуратурата има някаква форма на публичен надзор, дали тя злоупотребява със своите пълномощия, има ли достъп българският жител до свободни медии - всичко това е европейски въпрос. Защото влизайки в Европейски Съюз, всяка една страна дава на своите жители неотменими права, обезпечени от договорите за действие на Съюза ", сподели евродепутатът.

Според него с изявлението си, че " мафията желае да смъкна държавното управление ", министър председателят Борисов вкарва в подвеждане за характера на митинга, тъй като " никой не може да упрекна симпатизантите на Демократична България, които са с хиляди на площада, че са хора на Божков ".

Прокуратурата тормози прозападните политици

Кънев упрекна прокуратурата, че оказва тормоз над прозападните политици в страната. Той напомни нападателната реторика на основния прокурор Иван Гешев и маниера да се афишират за нарушители хора, които след това биват оправдавани от съда.

Кънев изброи имената на някогашните министри Николай Ненчев, Даниел Митов, Петър Москов, Трайчо Трайков и Симеон Дянков, против които, по думите му, съдът оповестил, че няма никакви доказателства. " Всички тези хора бяха оповестени от българската прокуратура за нарушители, след което съдът сподели, че в обвинителния си акт прокуратурата даже не разказва закононарушение. Това е институционален тормоз ", счита Кънев.

Той добави, че в този миг диалогът за привикване на Велико Народно заседание е неуместен. По думите му най-важно е да стартира бързо смяната в правосъдната система и промяната в прокуратурата. Той изрази и отвращение от Българската национална телевизия, която през вчерашния ден пусна подправена вест, че протестиращите провеждат Народен съд. Инициаторите на недоволствата от Отровното трио отхвърлиха да се приготвя сходна самодейност. Последва и опрощение от страна на Българска национална телевизия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР